HEVOSEN SONTAA

 

 

Kohta vuodenpäivät ovat höpisseet milloin missäkin mediassa, ihmeuutuudesta jolla voisi korvata lihatuotteet vaikka kokonaan.

 

Nyhtökaura, tuo kummallinen tuote josta kohistaa mutta sitä ei saa mistään ostaa, muuten kuin päivänä muutamana pääkaupunkiseudulta ja suurista kaupunkimarketeista.

Mutta nyt toissapäivänä, ykskaks Hartolan S-marketissa sattui silmiini ulkomaankielinen teksti ”Pulled Oats” no jumatsuka siinä sitä nyt on ajattelin ja eikun völjyyn vaan. Nyt päästäisiin maistelemaan tuota ihmeruokaa!

Sitten kotona avasin paketin ja katselin  sisältöä, semmoista ruskean vihertävää tappuraahan se muistutti, oli jotain olkeakin seassa.

Lähinnä olemus muistutti, sairaaloiden keittiöistäkin tutun ”hajun- ja maunpoistokoneen” läpi myllättyä ja hienonnettua Hevosen Sontaa!

Netistä sitten etsin valmistus ja maustamisohjeita, ei niitä löytynyt kunnollisia, joten tyydyin käyttämään perinteisiä pippuria ja suolaa, ja nokare voita seosta.

Lisukkeeksi laitoin perunamuusia,sekin hieman voilla terästettynä.

Ja ei kun syömään.

No joo, pottumuussi oli hyvää,olinhan sen itse valmistanut.

Mutta tämän ihmeaineen maku muistutti lähinnä pippurilla ja suolalla maustettua olkea, joka on kulkenut ensin  hevosen suoliston ja sitten sen sairaalan maun- ja hajunpoistokoneen läpi.

Kovat oli odotukseni tuon tuotteen suhteen, mutta voipa olla että ostin samalla kertaa tuotetta kahdesti? Ensimäisen ja Viimeisen kerran !

Kallistakin oli. 200gramman paketti maksoi saman verran kuin 500 gramman paketti oikeata jauhelihaa.

Ehkäpä jatkanen lihansyöntiä tästedespäinkin ja jätän hevosensonnan popsimisen niille jotka sontaa haluavat syödä, että varmasti riittää heille, eikä ole aina loppu kaupasta..

 

Hyi helkatti, kaikkea sitä….

 

 

Että Sikäli…….

 

 

3 kommenttia artikkeliin “HEVOSEN SONTAA”
 1. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Vaikutti kuin kirjoituksessasi olisi mukana asennetta. Näitä rentejä, tarkoitetaanko sanalla kavereita vai muodin mukaisia tapoja, tule ja menee.

  Väittäisn, että oikein rasvaisilla eväillä välttää parhaiten vanhuuden vaivat, dementian jne. Ne eivät ehdi iskeä. Rasva on ehkä ruuan paras mauste, eikä se ole muilla täysin korvattavissa. Mutta voi niillä tehoja maistuvuuteen lisätä.

  Onhan näillä terveystiedoilla tehty elämään paineita, mutta vastapainoksi on saatu valinnan vapautta ja vaihtoehtoja.

 2. Jaa että tota noin, että renteja oikein? No joo F-rendit on niitä kavereita Ja T-rendit on niitä muotivillitysjuttuja, niinkuin tää puhdistetun hevosensonnan myynti ruoka-aineiksi.
  Toisaalta onhan se hyvä että näillä vegaanihifistelijöilläkin on jotain purtavaa.
  Mutta kyllä minä ainakin jätän ne syömättä ja pitäydyn lihassa ja kalassa. Juurekset ja heinät saavat olla omassa arjossaan.
  Mä kun olen nuo maidot ja viljatuotteetkin jättänyt aika vähäiselle. Kun aikuinen ei tarvitse maitoa, kun se kalkki kalkkeuttaa verisuonet tukkoon ja maidon voihapot ym. aiheuttavat närästystä ja öisiä refluksivaivoja*. (* refluxi, tila jossa mahahapot nousevat suuhun ja jota yleensä vedetään henkeen yöllä ja saadaan siitä henkitorven tulehdus kun mahahapot polttaa keuhkoputkia. pahassa lykyssä voi jälkiseurauksena olla keuhkokuume, joka onkin yleisin kuolinsyy, mm. sairaaloissa vanhusten palvelutaloissa ja vuodeosastoilla, olipa varsinainen sairaus jota yritetään hoitaa, mikä tahansa)
  Leivät ja muut viljatuotteet sitävastoin sisältävän niin paljon kaikenlaisia lisäaineitä, hiivan ja hiilihydraattien lisäksi, sekä nykyään myös sahanjauhoja, porkka- ja punajuuriraraasteita ja olkea, että ei oikein maistu ja kun lisäksi vielä turvottaa ja pierettää, niin olkoon kaupan vahinkona ne sahanjauholeivät, en osta!

  P.S. Nuo pullat tuossa kuvassa on kyllä ihan ehtaa sitä itteänsä, eli hevosen paskaa tiellä, mutta melkein se muistuttaa siis nyhtökauraa, tai sitten nyhtökaura sitä aivan jompsin kumpsin vaan.

  Että Nuin-ikkäänkuin…

 3. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Murteella kun ajattelee ja siitten kääntää sen kirjoittamista varten kirjakielelle nuo turhanpäiväisiltä kuulostavat kirjaimet voi jättää fiksummille. Ne kun eivät tunnu istuvan kieleemme. Samalla sananalla saa ilmaistua useampia asioita. Tuottavuus näin kasvaa.

  Lisäaineet saattavat toimia palsamointina, koska säilyvyyttähän niillä monilla tavoitellaan.

Jätä kommentti

css.php