Mitä yhteistä Häsalla ja Ylellä

 

 

Kuvateksti: Ylhäältä ohjaillaan kuka mitäkin saa lukea tai kuunnella. Muuten käy niin jos  ei totella  niin lehdet lakkautetaan ja painokoneet hakataan palasiksi, kuin ennenvanhaan satavuotta sitten!

Häsa on alkanut myöskin sensuroimaan pääministeristä ja hallituksen jäseniä sekä loikkaripersuja kritisoivia blogi- ym.artikkeleita.

Sananvapautta siis rajoitetaan, enää ei saa tiukkoja mielipitetitä ilmaista, muutoin ”kasakat” tulevat ja muiluttavat?

 

Huomasin tuossa viikonloppuna kuinka joku taho oli , kas kummaa, poistanut kirjoittamaani tekstiä, ja toinen teksti oli salaperäisellä tavalla muuttunut yksityiseksi , kenenkään sen kummemmin minulle siitä ilmoittamatta.

Näköjään juttu on niin, että Halla-aholaisia persuja siltä linjalta saa moittia, mutta meneppäs moittimaan keskustaa, kokoomusta ja loikkaripersuja, ja presidenttiä, joka vasta jälkiviisaudessaan hoksasi että hallituksen olisi pitänyt kuitenkin erota, niin sensuuri iskee välittömästi? (varmaan tämäkin teksti katoaa?, mutta sittenhän väitteeni tulee toteen-näytetyksi !)

Ei pitäisi enää jälestäpäin presidentin ryhtyä Hossailemaan ajatustensa kanssa kun ei sitä aikanaan älynnyt tehdä! Saattoipa tuolla vitkastelullaan ja jälkijättöisellä viisastelullaan, aiheuttaa itselleen aikamoisen loven kannatuslukuihinsa, noin presidentinvaaleja ajatellen?

No toki, myönnän käyttäneeni hieman roisia kieltä, joka ehkä ei sovi kaikkien mielensäpahoittajien luettavaksi? Ja voihan olla vaara siitäkin että perheiden pienimmät jotka saattaisivat lukea tälläistä tekstiä saisivat traumaattisia vaikutteita , oppimalla uusia sanoja, joita eivän varmaan muualla pumpulikennoissaan kuulisi tai lukisi?

 

 

Itseasiassa on jo hieman alkanut kyllästyttämään tämä pikku-pikku ympyröiden kanssa painiskeleva navankaivajajoukko, joiden tärkeintä päänvaivaa on se tuleeko toriparkki, meneekö puistoissakävely maksulliseksi, pitääkö hulevesistä maksaa vaikkei ole edes viemäriä, onko sipilä polvillaa väyrysen edessä, onko valittaminen työpaikalla soveliasta vai täytyykö vain mukisematta hyväksyä sanelupolitiikka niinkuin ennenkin n. satavuotta sitten,

Todelliset ongelmat jotka kaikkia koskettavat juuri nyt tai tulevaisuudessa, ei kiinnosta juuri montaakaan.

Jos kirjoitat vanhusongelmista, työttömistä,opiskelijoista, sairaista, jne. (vähempiosaisista)

Niin alkaapa sellainen navan kaivuu ja kiillotus, ettei juuri kukaan(muutamaa saivartelijaa lukuunottamatta) kerkeä siltä touhultaan kommentoimaan?

Kun tuo varsinainen blogiaiheeni;” Hartolan vesiosuukuntien kiemurat”, kin on jo loppuunkaluttu, aiheena kuollut ja kuopattu, niin enpä tiedä viitsiikö täällä sensuuripalstalla kohta enempää roikkua?

Joskus sitä vaan turhautuu asioihin, niin paljon että tekisi mielis sanoa;  >¤#&%//&&%¤¤¤###################¤¤¤¤¤¤¤¤¤”¤” .!.<

Tai sitten niinkuin Sipilän olisi pitänyt sanoa jo kauan aikaa sitten; ”Pitäkää tunkkinne” ja tuupatkaa sen veivi sinne jonne ei päivä paista.

 

P.S.

Te ette ymmärrä, kuinka paljon yhteistä nykypäivällä onkaan siihen aikaan lähes sata vuotta sitten.

Jotenkin voisi asiaa viitata, V.Linnan romaanin pohjalta tehtyyn elokuvaan ”Täällä pohjantähden alla” erääseen kohtaan tässä videopätkässä, kohdassa 15.46 (” ”On solutettava luotettavat miehet, kaikkiin tärkeisiin paikkoihin ja savustettava hoipertelijaporvarit ulos!”)

Kannattaisi katsoa, aikaa siihen on vain 12 tuntia. Ja ajatella sen sanomaa!

 

 

Että Sikäli……..

51 kommenttia artikkeliin “Mitä yhteistä Häsalla ja Ylellä”
 1. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Me Hämeenlinnalaiset olemme tosikkoa porukkaa, ehkä hartolalainen huumori ei pure, aletaanhan siellä olla Savon rajamailla.

  • Katsoppa Lauri sähköpostiasi, vastaan sinulle henkilökohaisesti, enkä julkisesti.

   • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

    Joo katsoin jo kiitos vaan. On minuakin Häsa sensuroinut yleisönosastopuolella, mutta heillä on siihen oikeus (siis jättää julkaisematta). Täällä blogeissa on tainnut joskus joku blogisti tehdä oman sensurointinsa, mihin heilläkin on täysi oikeus. En siitä pahastu, mielipiteenvaihtoahan tämä vaan on.

 2. avatar saara finni sanoo:

  Hei kuningasjätkä, roiku pois vaan täällä. Minä ainakin luen mielelläni juttujasi ja kuten olet huomannut availen turpaani aika usein juuri sinun palstallasi. Monet muut tuntuvat liian hienostuneilta tällaisen maalaismuijan ronskille kynälle.

 3. avatar matti sanoo:

  Kuningasjätkästä ja ronskista maalaismuijasta tulisi Suomelle hyvä presidenttipari !

  Hyvää juhannusta kaikille !

  • Mulla on jo mersu ja sen keulalla mersun tähti, ja se tähti menee siihen suuntaan kun minä käsken, miksi siis haluaisin mersunmerkiksi tai vastaavaksi keulakuvaksi (presidentti) joka menee sinne minne pääministeri ja hallitus käskee, vailla minkäänlaista omaa tahtoa.
   Eriasia olisi jos pressalla olisi valtaa määrätä suomen asioista, mutta sitä ei ole kun Manu antoi ne vähäisetkin valtaoikeudet pois, kun ei aikoinaan kyennyt itse päättämään tiukoista asioista muuten kuin jahkailemalla ja fundeeraamalla..

   En mä siis halua pressaksi, ja mulla sattuu olemaan jo se ronski maalaismuijakin jo, mutta kiitos nyt vaan luottamuksestasi Matti.

   Ehkäpä se homma kävisi sulle ittelles paremmin, koska siihen hommaan tarvitaan ääliö jolla ei omaa tahtoa ole.

  • avatar saara finni sanoo:

   Kiitos, Matti! Tarjosit makeat juhannusnaurut. Hyvää juhannusta kaikille myös täältä kaalimaalta.

 4. Mutta sattuikos kukaan lukemaan Kike Elomaan takinkääntötempusta, erosi ensin persuista ja liittyi siniseen tulevaisuuteen mutta kun totsesi piakkoin tekevänsä poliittisen itsemurhan liittyikin takaisin persuihin…
  Lisää aiheesta: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005264996.html

 5. avatar Magnus Stultus sanoo:

  Kuuluisia iskulauseita:

  Harmaa talous- musta tulevaisuus….

  Sininen tulevaisuus – valkoiset valheet….

  Jatkakaa, jos oma ei riitä……

 6. Sininen tulevaisuus on näemmä käyttäytynyt hieman sopimattomasti.
  Eduskunnan kopiokoneella on tulostettu kannattajakortteja tuhatmäärin.. Hehehee hyvin alkaa smurffeilut?

  Kyllä joillain sitten on pokkaa ??? http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706222200225830_pi.shtml

  No kun ei ole omaa puoluetoimistoa, puoluetukia ei siis rahaa, niin pitää varastaa kansalaisilta sekin noin…

  Niin että miettikääpä kahdesti ennekuin allekirjoitatte…

 7. avatar saara finni sanoo:

  http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005266379.html

  Tuossapa juhannusviihdettä, hyvä analyysi Soinista.

 8. avatar Tapsa sanoo:

  Osuva analyysi Rautiolta tosiaan. Timo Soini siis tappoi Timo Soinin, no ehkä siinä avitti omalta osaltaan ministerin salkku ja Sipilän Juha. Mikään ei ole masentavampaa kuin aatteensa ja ideansa myynyt tai viiteryhmänsä unohtanut poliitikko. Tällaisesta henkilöstä ei jää jäljelle muuta kuin kuoret. Mietiskelin aikanaan paikallispoliitikkomme, Kari Ilkkalan paluuta valtuustosaliin. Onko mies entisensä vai olisiko Kari kesytetty viltissä. Mies oli riemukseni ihan entisensä, terrieri ja ehkä vielä entistä sisuuntuneempana. Hämeenlinnassa on tai oli eräs toinenkin paikallinen vaikuttaja, jota asia sivuaa. Iisakki kiemunki revitteli vuosia sitten vaalimainoksessaan kapinallisuudella ja korosti olevansa jopa valtavirtaa vastaan uiva poliitikko. Kiemungista ei tosin koskaan tullut poliittista kuorta, vaan hän oli sitä alusta alkaen. Sosiaalidemokraatti; Iisakki Kiemunki oli aina Hämeenlinnan tehokkain kokoomuspoliitikko.

 9. avatar saara finni sanoo:

  Nyt oli tärkein juttu naismuistiin Iltalehdessä, Pohjois-Karjalasta kotoisin olevan kansanedustajan Hoskosen haastattelu.. Siinä on kerrottu koko totuus sotesta, eli mitä se tietää maalaiskunnille ja niiden asukkaille. Ja kas kummaa , tuo Hoskonen on kepulainen, eli löytyihän se järjen ääni siitäkin puolueesta.

  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706252200225532_pi.shtml

 10. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Kun joka puolelta alkaa kuulua, että sote ei mene perustuslaiiilisesti läpi ja kaatuu joko maakunta-tai valinnanvapauskysymykseen, osaa edustaja jolla on hyvä hoksnokka kerätä siitäkin irtopinnat itselleen.
  Mielestäni Kikenkin temppu oli tarkkaan harkittu, sai runsaasti medianäkyvyyttä ja täysin ilmaiseksi. Ei siinä ole mitään moitittavaa.

 11. avatar saara finni sanoo:

  Mielestäni nämä näkemyksesi, Lauri Kivimäki, todistavat vain sinun laskelmoivaa luonnettasi, jota sovellat kaikkiin ja kaikessa. Tuon Hoskonen -jutun ensimmäinen kappale kuului näin:

  ”Kansanedustaja Hannu Hoskonen jatkaa sosiaali- ja terveysuudistuksen ärhäkkää kritisointia. Viime marraskuussa (IL 24.11.2016) Hoskonen latasi Iltalehdessä muun muassa, että sote-uudistuksen seurauksena noin sata kuntaa menee nurin viiden vuoden aikana. ”

  Jos et vieläkään ymmärrä lukemaasi, niin siinä sanotaan, että jo viime marraskuussa Hoskonen kritisoi sote-uudistusta., eikä siis vasta nyt kun muutkin ovat nähneet siinä ongelmia.

  Kike Elomaata en henk. kohtaisesti tunne, mutta ainakin hän vaikuttaa paljon suoremmalta ja rehellisemmältä ihmiseltä kuin sinä. Hänellä on kyllä ollut ja tulee olemaan näkyvyttä ilman ”temppuiluakin”.

  • avatar Antti Sulonen sanoo:

   En tunne Kike Elomaata, enkä Lauri Kivimäkeä. Mutta jos heidän tekojaan ja puheitaan vertaa niin pidän Lauri kivimäkeä suorempana ja rehellisempänä kirjoitustensa perusteella kuin Kike Elomaata.
   Mitä teemme muuten kansanedustajalla, joka kiihkossaan tekee hätiköityjä johtopäätöksiä ja hetken päästä peruu tekojaan? Mikäli Kike Elomaa joutuu eduskunnassa tekemään nopean johtopäätöksen Suomen osallistumisesta aseelliseen konfliktiin turvatakseen kansalaistensa elämän, voitteko luottaa henkilöön, joka ei pysty hetkessä päättämään omaa poliittista vakaumustaan? Kike Elomaa ei siihen pysty, tai ei ainakaan ole kovin luotettava taho päätöstä hetkessä tekemään.

   • avatar Uskomatonta tuubaa sanoo:

    Yksinkertainen kysymys Sulonen, mitä teemme kansanedustajalla joka painaa sitä nappia jota käsketään.
    Elomaa oli varsin rehellinen kertoessaan liikkeidensä syistä. Elomaa osoitti kansanedustajalle harvinaista omaa ajattelua kuten Kepun Hoskonenkin.

    Sulonen, laske huviksesi kuinka monta esitystä Sipilä on perunut, on siis mittapuullasi epäluotettava.

    • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

     Se nyt vaan on mennyt siihen, että sekä eduskunnassa- että kunnalispolitiikassa 10-15 % puolueiden aatelista tekee päätökset sekä sopii lehmänkaupat toisten puolueiden kanssa, ettei yksityisen edustajan sanomisella ole mitään vaikutusta. Siksi saan käsityksen, että edustajani on pettänyt minut. Toisinajattelijoilta suljetaan pääsy valiokuntiin sekä puolueille jyvitettyihin erilaisten yhtiöiden rahakkaisiin hallituspaikkoihin. Keskustelin tästä erään pitkäaikaisen kansanedustajan kanssa ja hän myönsi tämän käytännön. Eniten Hän sanoi kärsivänsä siittä, että toimitaan puolueen vaalilupausten vstaisessti ja jopa puolueohjelman vastaisesti. Mutta yleensä äänestäjien muisti on lyhyt.

   • ””””””En tunne Kike Elomaata, enkä Lauri Kivimäkeä”.””””””…..,,,, Hieman ristiriitainen lausahdus, noin alkuunsa… >siis en tunne, Mutta tiedän mitä kukin on kirjoitellut.<
    No joo en minäkään tunne , noin henk.koht kumpaakaan, saati sitten noin yleensä ketään kuka tänne kirjoittelee.Mutta siltikin pidän Lauria joistakin asioista perillä olevana.
    Mutta se mistä Antti Sulonen kirjoittaa että olisi aseellisesta konfleiksista kysymys, ei liene tapahtunut kuin Antin omassa päässään, tai siinä lintupöntössä jonka hän omasta päästään teki….ja silloinkin heiluivat oikeammin nokat kuin aseet…

    Se juttu että Kike Elomaa on hormoneja täyteen pumpattu ex.bodari ja päästään laho kuten kaikki muut Soinilaisuuteen sitoutuneet persutkin, ei tee kesää eili suvea talven keskelle, vaikka Kike kääntäisi takkinsa kuinka monta kertaa kesässä, eli suvessa ja monesti siinä välilläkin.
    Oikesti Kike hiffasi sen mitä muutkin hiffaavat, kun politikko tekee virheen jota ei älyä korjata, niin hän kokee tekevänsä poliittisen itsemurhansa, viimeistään seuraavissa vaaleissa..

    Nyt vaan tuntuu että nää persussuomalöaiset ovat nimensä mukaisesti perseidennuolija suomalaisia. eli sen mukaan nuollaan josko mistäkin kohteesta olisi hyötyä itselle tahi aatteelle, jota oikeasti ei ole olemassakaan!
    Mikä siis on puolueen aate ? se on :Härnätään ja kyseenalaistaan kaikkea, mutta jos vaalivoitto tulee nuollaan pääpuolueitten perseitä ja käännetään takkia sen mukaan mistä on itselle ja puolueelle hyötyä, aina siinä järjestyksessä ensin.
    Mutta niinkuin jo raamatustakin voimme lukea; Mene mene tekel ufarsin…… "sinut on punnittu ja keveäksi todettu" !
    Perussuomalaiset siis ovat keveiksi todettu, mutta toisaalta painava totuus on #aska, joka saa raavaimmankin miehen kyykistymään.
    Mutta kaikenkaikkiaan Persujen tärkein tavoite oli kuitenkin saada asiat rullaamaan toisella lailla, totuus kuitenkin kävi ilmi että olikin tarkoitus toinen, ettei sitä lakia ollut olemassakaan, siis sitä toista lakia… joten tilanne on se mikä nyt on. Ei siis lakia, eikä myöskään järjestystä, oikeudesta nyt puhumattakaan…Ja voi v###u äkin meni siihen lankaan ja vieläpä äänestin sitä Lahtelaista persua, , joka ei ole suutaan avanut koko eduskunta-aikanaan … siis mitään mielipidettä tai ehdotusta ei yhtään mistään ole tullut, liekö edes painanut samaa nappiakaan kuin muut koko aikana…. En viittti sanoa nimeä'nsä, mutta joku ex poliisi se oli…. ja kun mä luulin eyyä siiähän on tavan mies.. mutta eläkettä tai siirtymäkorvaustahan se menikin hakemaan sinne….

    Seuraavissa vaaleissa varmaan äänestänkin sitten kommunisteja….. … Vaik,ei siitä mitään hyvää seuraa siitäkään ?

    Mutta , Kepulainen mä en ole, sosialistia ei musta tule, ei niinkään kapitalistia, siis en äänestä kokoomustakaan,,, ruotsia en osaa, enkä kuulu kirkkoonkaan joten raamatun julistukset sikseen… Vasemmiston metkut jo mä tiedän.. kaikille muille parempi elämä vaan ei äänestäjille., Perseidennuolukaan kun ei kiinnosta, eikä smurffilaisuus, eikä Väyrysläisyys, niin mitäs jää…. SKp, no ei sittenkään…. Täytyypä siis perustaa vielä yksi"oma" puolue… vaan mikä se olisi ja mitkä olisivat sen tavoitteet.

    Pyydän siis:

    Tehkääpä esityksiä!

    • avatar Antti Sulonen sanoo:

     Joko olen kirjoittanut väärin, joka on paljon mahdollista, tai sitten lukija ei ole ymmärtänyt mitä kommentillani tarkoitin. En ole kirjoittanut että Kike Elomaa olisi päättänyt Suomen osallistumisesta aseelliseen konfliktiin, eikä ole tainnut moni muukaan kansanedustaja päättää. Jos kuitenkin osuisi sellainen tilanne, että siitä pitäisi joutuin päättää, niin voisiko henkilöön joka vatkaa oman poliittisen identiteettinsä kanssa luottaa. Minä en luota ja se on minun mielipiteeni eikä suinkaan niiden, jotka eivät tiedä ketä, tai mitä äänestäisivät. Sitä saa minun puolestani vatkata aivan rauhassa ja siihen en ota kantaa, mutta kansanedustajan pitää kyetä tekemään hetkessä ratkaisuja joita ei seuraavalla viikolla peruta. Toki kansa saa sellaisiakin äänestää, näyttäähän osa kansasta pitävän heitä rehellisinä suorapuheisina ihmisinä.

 12. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Tässähän ihan ylpisyy, nyt tuli demarivihaajan, persufanin ja besserwisserin ja muiden vuosien mittaan kertyneiden laatusanojen lisäksi nimitys laskelmoivasta luonteesta. Olen mikä olen sanon mielipiteeni jos se ei muita miellytä niin sitten ei. Jos joku vetää herneen nenään niin sitten vetää. Mulla ei ole halla-aholaisia eikä soinilaisia vastaan yhtikäs mitään kaikki taaplaavat omalla tyylillään. Ainoa mikä minua oikeasti surettaa on demareiden lepsu oppositiopolitiikka valtakunnan tasolla. On mielestäni suurin mutta ei vaikutusvaltaisin oppositiopuolue.. Koska en ole koskaan perussuomalaisia äänestänyt mulle on aivan sama miten Soini politiikan jälkeisen elämänsä järjestelee, Häntä äänestäneet ovat eri asia.

 13. avatar Heimo Huttunen sanoo:

  sattuipa silmiin ja korviin kun katselin tuollaisen nivaskan takin kääntö videoita laitanpa nyt muillekin tiedoksi:
  https://www.youtube.com/watch?v=eD0txOfzOBc

  https://www.youtube.com/watch?v=Y4VsCDFWdZs

  https://youtu.be/mQqtY9WXEh0

  https://youtu.be/fAyuxJwVvjc

  https://www.youtube.com/watch?v=xsYENdBk5DY

 14. Jo toinen Smurffi tuli katumapäälle… http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005269626.html
  Ja kaksi lisää on loikkaamassa takaisin.

  Kyllä se on kamalaa on eivät osaa päättää kerralla mitä tekevät, sitä vaan liikehditään kuin ellunkanat joukkohurmiossa.
  No heitähän on moneen junaan , jotkut tulee resinalla perässä. Vahinko vaan että järki jäi asemalle….

  Ettäs naurattaa, niin ettei meinaa saada nukutuksi…

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   Jos Juvosta ei huolittu muualle (ei kaikille puolueille loikkarit kelpaa, jos ei ole takeita vilpittömyydestä) on luonnollisesti parempi palata vanhaan puolueeseen. Se takaa seuraavien vaalien vaalirahoituksen, Sinisellä tulevaisuudellahan ei ole varmaan kovin suurta vaalikassaa. Eihän Persujen piirijärjestöjenkään kannata loikata tyhjän päälle, jos nyt ne paljonpuhutut maakuntavaalit ovat tulossa. Raha puhuu. Voihan tietysti vielä käydä, että vaalit siirtyvät josko koskaan toteutuvat sen verran sekavia puheenvuoroja päähallituspuolueet käyttävät.

    • avatar saara finni sanoo:

     Kun Juvonen lähti persuista, kirjoitin hänelle pitkän kirjeen, missä toivoin paluuta. Sanoin mm., että sotekatastrofi tarvitsee sinua. Olin tosi iloinen kun hän palasi. Kirjeeni ei tietenkään siinä mitään merkinnyt, mutta palasi kuitenkin.

     Wikipedia kertoo hänestä näin:
     ”Juvonen valmistui perushoitajaksi Helsingin sairaanhoito-opistosta vuonna 1986 ja suoritti vanhustyön erikoisammattitutkinnon Amiedu-aikuskoulutuskeskuksessa vuonna 2008. Hän jatkoi opintojaan Satakunnan ammattikorkeakoulussa valmistuen geronomiksi vuonna 2011. Hän työskenteli hoitajana Helsingin kaupungilla vuosina 1987–2007 ja Vanhusten palvelutaloyhdistys ry:ssä vuosina 2007–2011.[2].”

     Olen kuunnellut hänen puheenvuorojaan myös tv-ohjelmissa ja todennut, että hän on tosi pätevä mm. vanhusasioissa. (geronomi= vanhusten hoitaja). On erinmomainen asia, että persuilla on tämän alan asiantuntija joukoissaan.

     En millään opi mittaamaan ihmisiä euroina.

   • justiin nii!
    Tääkin tyyppi tajusi sen vanhan viisauden ettei hätiköimällä synny kun kusipääpentuja ja loikkari-persuja?

    Joskus kuitenkin vaan tuntuu että kaikki perussuomalaiset ovat hatäillen hässittyä sakkia. Korjatkaa jos olen väärässä…..

    • avatar saara finni sanoo:

     Vanhempani olivat olleet 18 vuotta naimisissa ennekuin minä synnyin.

     • Koska poikkeuksiakin näyttäisi olevan, on todettava että:

      Olen siis väärässä, sen asian suhteen että kaikki persut olisivat hätäillen hässittyjä.

      Joten korjaankin asian, sanomalla että ainakin puolet Persuista on täysiä k##pääkakaroita ja hätäillen hässittyjä.

 15. avatar saara finni sanoo:

  Kun tehtiin gallupkysely ennen perussuomalaisten puoluekokousta ja eduskuntaryhmän hajoamista, niin vain 20 prosenttia toivoi perussuomalaisia hallitukseen.

  Eilen (vai oliko jo toissapäivänä) julkaistiin gallupkysely suosituimmasta pääministeristä. Koko otanta huomioiden Halla-aho oli kolmanneksi suosituon ehdokas, mutta jos huomioitiin vain alle 50-vuotiaat, niin Halla-aho oli kaikkein suosituin pääministeriksi. ”Vanhukset” kannattavat siis Orpoa ja Sipilää.

  Taisin nuorentua kertaheitolla 30 vuotta.

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   Olen saaran kanssa samaa mieltä ottamatta kantaa pääministeriehdokkaisiin, että Suomen poliittinen kenttä tarvitsee voimakasta nuorentumista ja uusia ajatuksia. Nimenomaan puheenjohtajatasolla. Ensimmäisenä tämän hoksasivat vihreät, mutta heidän osaamisensa on yksipuolista ja yhden asian ajamista. heidän eduskuntaryhmänsä on varmaan kaikkein nuorin. Olen 66-vuotias ja tuntuu, että nää Gustafssonit, Salolaiset ja moni muu ei ymmärrä jättäytyä pois. Puolueet uudistuvat puheenjohtajansa ja puoluesihteerinsä kautta, siis heidän harjoittamansa politiikka. Kaikki eivät kuitenkaan siinä onnistu.

 16. avatar saara finni sanoo:

  Vähän hupia välillä:

  ”Myös politiikassa riittää hulluja. Niiden kanssa pärjää, kun on työskennellyt mielisairaalassa” , kertoo J. Eerola Ilta-Sanomien jutussa, missä poliitikot kertovat aikaisemmista työpaikoistaan. Eerola on työskennellyt mm. vastaanottokeskuksessa, hautausmaalla ja mielisairaalassa.

 17. avatar matti sanoo:

  https://www.youtube.com/watch?v=iVFVEy0KyL8

  Politiikan lisäksi Jussi on musamiehiä…ei huono !

  • avatar Uskomatonta tuubaa sanoo:

   Eihän siltä mieheltä onnistu kumpikaan. Säälittävä esitys niin politiikassa kuin musiikissakin.

 18. avatar saara finni sanoo:

  Tänään oli kesän toiseksi suurin ilon päivä. Niiden valinnavapaushörhöjen on nyt pakko tehdä kokonaan uusi esitys. Toivon tosiaan eläväni niin kauan, että näen, onko se yhtä huono kuin tää edellinenkin.

  • avatar Antti Sulonen sanoo:

   Se on mukavaa, että ihmisellä on ilon aiheita. Minulle nuo seikkailut eivät ole tuottaneet iloa sen kummemmin kuin suruakaan. En edes tarkkaan tiedä mistä tuossa sote-asiassa on kysymys? Paljon tuon asian piirissä kuitenkin ihmiset aikaansa kuluttavat, joku saa jopa leipänsä siitä. Se on ilon aihe, että joku saa siitä elantonsa.
   Osaako Saara sanoa noin lyhykäisesti, mitä huonoa tuossa kaatuneessa esityksessä oli Saaran kannalta?

   • avatar saara finni sanoo:

    Saara vastaa:
    Mm. yhteiskunnan (maakuntien) järjestämien terveyspalveluiden rajoittaminen ja potilaiden ohjailu yksityisille asemille, joka olisikin ollut sitten pakollinen rotanloukku vuodeksi kerallaan ja tullut lisäksi valtiolle siivottoman kalliiksi. Lisäksi tämä yksityistäminen, jota hienosti valinnanvapaudeksi kutsuttiin, olisi tehnyt kansalaisista hyvin eriarvoisia, koska yksityisfirmoja ei kuitenkaan olisi perustettu muualle kuin kaupunkeihin ja suuriin kasvukeskuksiin.. Jne.

    Kun Saara on hankkinut käsiinsä perustuslakivaliokunnan lausunnon ja lukenut sen huolella, hän vastaa sinulle lisää. Mutta se voi mennä loppukesään, sillä nyt on kiireinen aika kasvimaalla.

 19. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Saaralta kysyn?
  Mihin perustat jotta valinnanvapaudella sitoutuu vuodeksi johonkin yksityiseen?
  Päätöksiähän ei ole tehty, kokeiluja on esim täällä Lammilla ja täällä voi vaihtaa kuukauden välein jos haluaa. Kokeiluaika on vajaa kaksi vuotta ja toimijoita on 5 tai 6 joista voi valita. Siis voi kiertää kaikki läpi useampaan kertaan kokeilun aikana.
  Täällä ainakin on saatu hyvää ja parempaa palvelua kokeilun myötä. Jonot on lyhentyneet terpparissa ja kokeilun piirissä oleviin yksityisiin pääsee jonottamati.
  Lammille on tullut yksi yksityinen toimija ja toinen lähinaapuriin Tuulokseen. Kaupungissahan me ollaan siis Hämeenlinnas, mutten tätä minään kasvukeskuksena pidä, ainakaan Lammia!

  • avatar saara finni sanoo:

   Olen kuullut, että teillä on siellä vain kuukauden pakkopaita, mutta ainakin olen monestakin aviisista lukenut, että sotesotkussa aika olisi ollut yksi vuosi. Sekin ehkä selviää kun ehdin kahlata sen perustuslakivaliokunnan takstin läpi. Tai sitten ei.

   • avatar Antti Sulonen sanoo:

    Pakkopaidasta puhutaan, kun saa valita hoitopaikkansa, taannoin valitettiin , kun ei ollut omalääkäriä. Mistähän sitä nyt sitten valitettaisiin, että päästäisiin valittamaan.
    Nuhakuumetta vakavammissa sairauksissa on mukavampi, kun hoitohenkilökunta pysyy samana, Saaran kauhuksi jopa vuoden saattaa joutua virumaan saman hoitohenkilökunnan hoteissa. Saattaa olla, että perustuslakia ja perustuslakivaliokunnan tekstiä lukevat ja tulkitsevat ovat toista mieltä, halpaa se ei kuitenkaan ole sekään touhu.
    Ei siellä kasvimaalla nyt niin kauheita kiireitä ole, jos on osannut valita oikeat kasvit kasvatettavakseen. Niitäkään ei voi enää vaihtaa ennen ensi vuotta, että vuosi menee siinäkin valinnanvapaudessa. On se ressaavaa tuo ihmisen valinnanvapaus, mitähän siihen sanoo perustuslaki ja perustuslakivaliokunta.

    • avatar saara finni sanoo:

     Minähän en tunnetusti osaa tehdä mitään oikein, joten väärät kasvit selvästi kasvamassa, väärällä tavalla, vääräään aikaa laitettu maahan ja väärin lannoitettu. Kiitos nauruisti, Antti. Olet todella hauska tyyppi.

     • avatar Antti Sulonen sanoo:

      En rupea täällä ihmisiä tyypittelemään, saavat tehdä omat virheensä vapaasti, joko väärin, tai oikein. Sikäli kuitenkin valinnanvapaudesta ja pakkopaidasta, että, jos olet kylvänyt punajuurta kasvimaallesi ei sinun pidä nyt vaihtaa sitä siten, että kylväisit porkkanaa nyt sen tilalle. Jäät ilman punajuuria ja porkkanaa, kiireessä tapahtuu monenlaista.
      Mikäli nyt kuitenkin pysymme ainoastaan tuossa sote-asiassa, niin kysyn sinulta Saara koetko tärkeäksi omalääkärin/ omalääkärihoitohenkilöstön, johon sitoudut vuodeksi, vai viikoittain , tai mahdollisesti tiheämpäänkin vaihtuvaan hoitohenkilökuntaan. Millainen on sinun mallisi, joka läpäisee perustuslain ja joka ei pakota käyttämään kunnallista palvelua, tai yksityistä palvelua ja joka olisi mielellään ilmainen ja mistä kukaan ei saisi mitään korvausta.?

 20. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Jos Pauli vahteran kolumni iltalehdessä pitää paikkaansa, että viisihenkinen Irakilaisperehe saa sosiaalitukia 3215 euroa sekä vapaan asunnon, äänestän seuraavissa vaaleissa Halla-aholaisia. Ovat tulleet lentokoneella ja kehuvat, että täällä on hyvä olla ja mukava tunnelma. Niin minäkin sanoisin jos 50 vuoden raatamisen jälkeen saisin edes puolet tuosta summasta eläkettä.

  • avatar Uskomatonta tuubaa sanoo:

   No, jos tämä on totta niin minäkin harkitsen samaa.

  • avatar Walkman sanoo:

   Pauli Vahteran ”kynästä” lähtee perusteellisesti selvitettyjä asioita jotka kaikenlisäksi ovat totta. Jos ne eivät olisi totta niin käsittääkseni Vahtera olisi joutunut jo edesvastuuseen kirjoituksistaan.

   Hieman Halla-ahosta. Halla-ahon Scripta blogin kirjoitukset sisältävät paikoitellen nykyisin jo vihapuheeksi luokiteltavaa aineistoa. Ne ovat suureltaosin hyvinkin kärjekkäästi kirjoitettuja. Eikä läheskään kaikki edes liity pelkästään rahaan.

   Oleellisin asia lienee kuitenkin se, että vaikka H-a kirjoittaa maahanmuuttajista niin samalla kritiikki osuu maahanmuuton kanssa tekemisissä olevan virkamies/naiskunnan kyseenalaiseen toimintaan, ehkä joiltakin osin kenties laittomuuksiin. Sitä eivät voi vihervasemmistolaiset ja kepulaiset virkamiehet sietää. Jos kirjoitukset olisivat perättömiä valheita H-a olisi saanut jo muitakin rangaistuksia kuin sakkoja.

   Erinomaista apua on antanut Suomalainen valtamedia H-a ilmiön syntymisessä. Kun valtamedia on keskittynyt persujen ja H-a mollaamiseen, pilkkaamiseen ja vähättelyyn kaikilla mahdollisilla tavoilla niin samalla tämä valtamedia on mollannut satojatuhansia suomalaisia, siis äänestäjiä. On huomionarvoista, että suurin osa Scripta kirjoituksista on kirjoitettu ennen jytkyjä. Ne ovat olleet itämässä useita vuosia. Lisäksi kun huomioidaan suomalaisten vasemmistopuolueiden huoli kaikista maailman ihmisistä niin ei ole ihme että ”unohdettu kansa” toimii kuten toimi ed. vaaleissa. Se sai jotakin toivoa, hetkeksi. Kyllä minäkin olen surullinen, että Suomessa ei enää ole oikeaa työväenpuoluetta. No mitäs sen paremmin ns. ”vasemmisto” saa uusia äänestäjiä kuin maahanmuuttajista.

   Vinkkinä kiinnostuneille: netistä löytyy aivan tuore julkaisu: ”Maahanmuutto talouden ongelma vai ongelman ratkaisu”. Se on kirjoittanut emeritus taloustieteen professori Matti Viren. Teos on radikaali muistutus ”BKT” ja maahanmuuttouskonnollisille talouden peruasioista. Mitäs siitä velkaa saadaan, toistaiseksi.

   • avatar Uskomatonta tuubaa sanoo:

    Maahanmuuton ongelmat ovat täysin Kokoomuksen , Keskustan ja Perussuomalaisten aikaansaannosta.
    Älä sekoita tähän miltään osin mitään mystistä ’vihervasemmistoa’. Rehellisyys pitää olla jokaiselle ykkösasia, ei vastuun siirto mielikuvitusolennoille.

    • avatar saara finni sanoo:

     Toistaiseksi erikoisin määritelmä vihervasemmistosta: mielikuvitusolennot.

 21. avatar saara finni sanoo:

  Kiitos Walkman!

  Virenin juttua etsiessäni löysin Suomen perusta-nimisen ajatushautomon, jonka olemassaolosta en ole tiennyt mitään, vaikka se on perustettu jo 2012. Tulipa paljon uutta mielenkiintoista luettavaa.
  Scriptoista vielä sen verra, että nautin niiden lukemisesta paitsi ajatusten selkeyden, myös täsmällisen ilmaisun ja kauniin suomen kielen ansiosta. Olen aina sanonut, että Suomessa on kolme niin hyvää kirjoittajaa, että olipa heidän esittämistään ajatuksista mitä mieltä hyvänsä, niin heitä on ilo lukea. He ovat: Erno Paasilinna, Pentti Linkola ja Jussi Halla-aho.

Jätä kommentti

css.php