YLEllä sekoillaan, tosi pahasti!

 

Jo toisen kerran pienen ajan kuluessa YLEn lastenlähetyksissä, pikkukakkosella on on´llut vakavia tekstitysongelmia.

Viimekerralla esiteltiin lasten ohjelman tekstityksessä tappamista , ja kerrottiin kuinka puukolla voi pistää hengiltä ihmisen. Ohjelma oli suosittu koska poliisit Maltti ja Valtti eisiintyvät episodissa.

 

Nyt uusimman iltasanomien jutun mukaan mentiin astetta kovempiin juttuihin, siinä lasten silmien eteen avautui teksti jolla kerrottiin sormen , joka oli kastettu tabascoon, työntämisestä peräreikään  ja pitkästä seisokista sun muusta kivasta.

Lue ILTASANOMIEN juttu  kilkkaamalla tätä sisistä lausetta!

YLE on viimeaikoina ryvettynyt monessa moskassa ja kaikki on ollut oikeastaan sen omaa syytä

Ihmettelen vaan että tälläisen toiminnan ylläpitäminen pitää kustantaa kansalaisilta pakolla nyhdetyllä verolla!

Luulisi sen nyt jo riittävän että YLE suoltaa kaikilta kanaviltaan uusintoja uusintojen perään, mutta kun vielä sekoillaan muutenkin  ja sitten sensuroidaan ja sun muuta.

Tietenkin virheelle etsitään syyllinen, seon varmaa että joku suorittavasta luokasta saa lä’htöpassit.

Mutta entäs pomot? No he saavat tulospalkkiot ja olkaantaputukset…

 

Mun henkilökohtainen mielipiteeni on; Kun ei hommat suju niin lopetetaan koko pulju ja annetaan koko suojatyökaartille kenkää.

Ja sama toimenpide  myös Suomen postilaitokselle!

 

Vai onko sekoilusta tullut jo maan tapa?

 

 

Samapa tuo sekoillaan sitten kaikki!

 

Suomi -Sekoland 100v.

26 kommenttia artikkeliin “YLEllä sekoillaan, tosi pahasti!”
 1. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  TV 2 on aivan turha kanava, olisi joutanut lopettaa jo joitakin vuosia sitten. kai pikkukakoselle löytyy jostain rakonen Ykkösen uusintoja poistamalla. Tv 2 palvelle vähemmistöjä näyttämällä takaperinkävelyn SM kisoja ja muita yhtä raflaavia muutaman sadan henkilön harrastamia lajeja. Onhan titysti uinti, lentis ja suunnistus, mutta ohjelma-ajat voitaisiin supistaa varmaan kahteenkymmeneen prosenttiin ja samoin organisaatio. Ehkä tvpakkoverokin hieman laskisi. Turha on turhaa.

 2. avatar Uskomatonta tuubaa sanoo:

  YLE on ylivoimaisesti luotettavin media.
  Laatua ja monipuolisuutta kaikille joita ei asennevamma vaivaa.
  Maksullisten medioiden uutisetkin on rahoittajien näkökulmasta tekemällä tehtyjä eli useimmiten pelkkää tuubaa.
  Sitä mielellään maksaa veroja kun tietää saavansa rahoille vastinetta kuten Ylen kohdalla.
  Aina kuitenkin löytyy vapaamatkustajia joille minä itse on etusijalla.
  Ylen alasajo porvareiden toimesta on samaa jatkumoa jolla suomalaisten kansallisomaisuutta siirretään palmujen alle kuten sote-sähläyksessä. Sitä tuntuu olevan monenlaista isänmaallisuutta mutta aina ei tiedä kenen se on .

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   En minäkään kyseenalaista Ylen luotettavuutta, toimittajat ovat kyllä asenteellisia ja tuovat sen joskus hyvinkin räikeästi esille pyrkimällä johdattelemaan haastateltaviaan haluamaansa suuntaan. Itse näen, että tv 2 voisi olla lasten ja urheilukanava. Kaikkien lajien kilpailukalenterit ovat hyvissä ajoin selvillä, joten ohjelmkaaviot voidaan rakentaaa hyvissä ajoin. Toimituksellisilla säätöillä voitaisiin ehkä saada kanavalle enemmän seurattuja lajeja, eikä hävittäisi niitä aina maksukanaville.
   Myös kotimaiset sarjoissa kannattaisi ensin antaa tuottajien tehdä esitykset eikä lähteä suinpäin mukaan rahoitukseen. Jos tuotanto on kelvollinen käsikirjoitukseltaan ja muilta tarvittavilta elementeiltä sitten vasta ostettaisiin. MM Sorjonen oli keppoinen juonirakenteeltaan ja esim äänitys oli luokaton.
   Näinhän toimitaan mm ulkomaisten laatusarjojen kanssa. Räminät ja räiskeet voi jättää maksukanaville.

   • avatar Uskomatonta tuubaa sanoo:

    Kotimaisen tuotannon osalta Yle on menossa alaspäin Bernerin tahdon mukaan. Yle pakotetaan ostamaan tuotantoa kaupallisesta puolelta eli roskaa on tulossa. Sen verran tyhmää porukkaa on hallitus täynnä, että ideologian realisointi ajaa isänmaan etujen edelle.

    • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

     Vaikka pidänkin Anne Berneriä nykyhallituksen vastenmielisimpänä ministerinä jopa persuloikkaritkin huomioiden en kuitenkaan uskalla laittaa Hänen kontolleen Ylen alennustilaa.
     Aikanaan Ylellä oli laadukas ns televisioteatteri, Hyvät ohjaajat ja käsikirjoittajat. Tehtiin laatusarjoja, jotka saavuttivat joka jaksossa miljoonayleisön. Mieleen tulee mm Metsolat, Puhtaat valkeat lakanat, Kotikatu yms. Käytettiin laatunäyttelijöitä. Työ oli huolellista ja jälki oli sen mukaista.
     Sitten oli se toinen puoli sadat ellei jossain vaiheessa tuhannet poliittisen tyhjäntoimittajat. mm puoluekokouksiin Yle lähetti 3-4 lähetysautoa ja 30 toimittajaa, maikkari 3 toimittajaa tekemään samaa 10 min yhteenvetoa. Seurasin erään koulukaverini toimittajanuraa. Ensin Hän oli aivan laadukas ajankohtaistoimittaja sitten ns haastattelutoimittaja ja sitten kymmenen vuotta ei mitään. Kun henkilökunnnan pakkovähennykset alkoivat Hänet oli nimitetty puoluettaan lähellä olevan järjestön (valtion tueman) tiedottajaksi. Mielestäni Yle tukehtui 70-80-90 luvuilla täysin ylimitoitettuun toimittajakaarttiinsa joiden osaaminen oli mitätöntä tai yksipuolista. Tällä hetkellä Ylellä ei taida olla yhtään omaa Draamaohjaajaa, vaan se ajettiin pöhötyksen vuosina alas, koska uskottiin ”laadukkaaseempaan” kotimaiseen ostotoimintaan, mistä tulee vuosittan vain harvoja helmiä.

 3. avatar Jykä sanoo:

  Lisäksi täytyy muistaa että YLE:llä on paljon muutakin toimintaa kuin pelkkä televisio. Mm. Yle-areena on ihan kärkipäässä kotimaisissa suoratoistomedioissa. Yle:ltä tulee erittäin laadukasta ohjelmaa verrattuna mainosrahoitteisiin mutta komppaan silti Lauria, ennen oli paremmin…

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   No Areenassahan näytetään nyt näitä vanhoja sarjoja ”toiveuusintoina”. ja naurettavaa Suomi 100 vuotta juhlavuoden kunniaksi. Olen lki seitsemänkymppinen ukko, en noiden vanhojen sarjojen perään haikaile, aika on kulkenut niiden ohi. Voihan nykyajastakin tehdä draamaa omana tuotantona eikä ostopalveluna. Uusi päivähän on todellinen floppi ja miljoonien kaatopaikka, mutta kyllä kansa maksaa-pakolla.

   • avatar Uskomatonta tuubaa sanoo:

    Aikuisten oikeesti Kivimäki, et tosiaan ole maailman napa.
    Telkkarissa on nappi jolla sen saa pois päältä. Tai katso pelkästään ideologiaasi sopivia maksullisia kanavia., älä aina valita.

    • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

     En katsele maksullisilta kanavilta kuin urhelua. Lauantairavit, Timanttiliiga , Formuloista joskus pelkän klpailun. MTV 3 ja nelosen katsontaosuus on n 10 %. Yleensä Yle 1, että sellainen ideologia.

   • avatar saara finni sanoo:

    Minullla ei ole koskaan ollut TV:tä, mutta tietokoneen hankittuani ja areenaa seurattuani olen alkanut ihmetellä, miksi ihmiset orjuuttavat itseään tälläytymällä jollain tietyttä kellonlyömällä TV:n ääreen kun Areenasta saman voi nähdä juuri silloin kun se itselle sopii. Samoin radio-ohjelmat. Ainoa poikkaus ovat ne harvat ohjelmat, joita voi katsoa vain suorana, kuten vanhat suomalaiset elokuvat. Minua, kaheksankymppistä muijaa kiinnostavat vanhat maalaisfilmit, esim. 40-luvun tukkilaistarinat. Ei niinkään sisällön takia kuin maiseman, työnteon, rakennusten, sisustuksen ja muiden tuonaikaisten elementtien tähden.

 4. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Palaan vielä tuohon urheiluun hiihdon ja mäkihypyn maailmancupit ovat valuneet myös maksukanaville. Kun Yle näyttää esim Kesäolympialaiseet näytetään ohjelmaa ympäri vuorokauden, tuotannon täytyy olla superkallista henklöstö-ym kuluineen. onko se tarkoituksen mukaista. Se on muusta pois, ei mua ainakaan uppopallo kiinnosta joskus aamuyöllä. tai hevospoolo. Yle pyörittää samat luontoohjelmat sen kymmeneen kertaan, Samoin näytetään tietyt dokumentit ainakin kymmenen vuoden aikana. Uustuotanto dokumenttirintamallakin on minimaalista tosin melko laadukasta.

 5. avatar Walkman sanoo:

  Jos jättäytyy maailman asioiden uutisoinnissa pelkästään YLE:n varaan niin paljosta jää vaille. YLE jättää kertomatta kaiken mikä on sen omaa ja toimittajien arvomaailman ulkopuolella.
  Esimerkkinä käy nyt Hampurissa päättynyt G20 kokous.

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   Ylen uutis-ja ajankohtaistoimitus on kuukausia tehnyt tietoiskuja, joissa todistellaan heidän toimintansa tasapuolisuutta. Eihän sellaista tarvitse todistella, jos asia todella on niin. Onko joku kuullut tomitukselta yhtään maahanmuuttokriittistä kannanottoa. Resursseja olisi selvittää mm maahanmuuton todellsia kustannuksia (ml valitusten asianajopalkkiot ja kuka niitä masinoi), mutta kun puuttuu halu..

   • avatar Jykä sanoo:

    Tuossa maahanmuuttoasiassa osuit arkaan paikkaan. Ei sen todellisia kuluja saa arvostella eikä kyseenalaistaa. Se on tässä maassa pannassa, Suurin rikos kaikista Täytyy suvaita. (Sori, meni sivuraiteelle)

    • avatar Erkki Strömberg sanoo:

     Hallitusta muodostettaessa persut vaativat jotta tämän hallituksen aikana maahanmuuton kustannukset lasketaan ja julkistetaan. Asia kirjattiin hallitusohjelmaan. Laskelma piti valmistua keväällä mutta on myöhästynyt syksyyn. Odotellaan rauhassa, tosin nuiville ei enää taida riittää ”Soinin poppoon” laskelmat mutta ainahan Halla-Aho voi laatia omat tilastot.

    • avatar Uskomatonta tuubaa sanoo:

     Voisitko heittää faktaa väitteesi tueksi vai jääkö taas tyypilliseksi persupuheeksi.

     • avatar Uskomatonta tuubaa sanoo:

      Siis jykä

      • avatar Jykä sanoo:

       Voisitko sä sitten heittää luvut tiskiin? Samalla voit kertoa tarkemmin mitä tarkoitat ”persupuheella”, tyypillisellä sellaisella?

 6. avatar Uskomatonta tuubaa sanoo:

  Kuule jykä, en ole mitään lukuja esittänyt enkä ole niitä vaatinut.
  Väitit, ettei maahanmuuttoasioita saa arvostella. Heitit persu tuubaa ilman perusteita. Tätä nimenomaan on tyypillinen persu läppä, vedetään hatusta ilman aikomusta perustella.

  Joten jykä perustele väitteesi vai jääkö läppäpersuksi joka sovittelee lippalakkia melooniin. Ai ni, eihän niitä muita persuja olekkaan.

  • Nojoo poijaat,siis Tuuba ja Jykä ja ehkä lisälöylynlyöjä, lintupönttötehtailija Ekku ! Nyt menee taas suomi24 ”keskusteluksi” tää läpänheitto.Vaikka mä olenkin sallinut kommentoinnin KAIKILLE, kielestä, uskosta, vakaumuksesta, etnisestä taustasta ym, riippumatta, niin toivoisin kuitenkin että; Josko pysyttäis asiassa eikä nyt tähän vedettäisi kaikkia smurffeja ja kusipääpersuja?
   Otetaan hieman asiallisemmin ja pysytään asiassa, siis siinä kuinka yle sekoilee tekstitettyjen lastenohjelmien kanssa, se persusväittelypalsta on avoinna tuossa rinnalla, sinne vaan siellä sana on vapaa, tällä palstalla rajoitteellinen.
   Jos vielä pitää huomauttaa, niin huomautan penaltilla…

   Huomautan vielä lisäksi
   , että jokainen kommentoija vastaa itse omista vihapuheistaan. Kaikki kommentit tallennetaan ip- ym tietoineen.

   Niin että siihen nähden haastelkaatten!


   Muuten noin niinkuin hirvittävän paljon kiitoksia mielenkiinnostanne ja runsaista kommenteistanne!

   Että Sikäli

   • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

    En ole käynyt Suomi 24 sivuilla ainakaan 10 vuoteen nyt kävin, harva tällä niin ala-arvoiseen tyyliin kyllä jouduin ihmettelemään kun katsoin Hml viimeaikaista keskustelua (konsertti), siellä lenteli persuperkeleet jademarimafiat ja Kiemunkikin sai osansa vaikka pelastettiin muihin hommiin. Avohdoidossa on liian paljon porukkaa.

    • avatar kuningasjätkä sanoo:

     Niinpä niin moderoitu ja sensuroimaton Suomi 24 kasvattaa keskustelijoista inttäjiä..

     Kamalaa tekstiä ja jos vähänkin tärkeämpää ohjetta haluaa kysyä, on yleisin vastaus: ”Kysy ameriikan presidentiltä” tms.
     Mietinpä vaan mitähän Trumppi mistäkin tietäisi, ainakaan suomalaisia koskettavista asioista? Kun ei se tiedä amerikkalaisiakaan koskettavista asioista yhtään mitään. Se vaan antelee potkuja, diilityyliin edelleen, on nääs neula juminut kiinni uraan…

     Mitä tule pilkunnussintaan tällä mun palstalla, niin mullapa on ehdoton ei sille.
     Siis kyllähän asioista voi ja pitääkin olla erimieltä, mutta saivartelua en salli.

     Siksi olen ottanut tiukan linjan näitä tuuleenhuutajia vastaan ja niitä joilla ei kaikki kamarit päässä lämpiä.

     Huomautan ensin ja jos ei tehoa, niin penaltia tulee heti kakkoskerralla kaksi viikkoa ja kolmannella kuusi viikkoa.. lienee muuten turhaa arvuutella mitä neljännetä huomautuksesta saa… no kerron sen ; ikuista bannia… onneksi työkaluvalikko sen mahdollistaa.

     Niin että nyt, ja tulevaisuudessa toivoisin että hä’iriköt pysyisivt edelleenkin Suomi 24 palstalla ja asiallista keskustelua aiheesta olisi täällä.

     Valitettavasti moni matkalla sortuu, mutta onneksi suurinosa osaa käyttäytyä…

 7. avatar Walkman sanoo:

  YLE uutis- ja ajankohtaistoimitus on jo saavuttanut sellaisen aseman, että ainakin minä osaan ja ymmärrän etsiä samoista uutisista mitä YLE esittää myös toisenlaisia näkökantoja. Näin ei tarvitsisi olla jos asioista / uutisista ei jätettäisi pois YLE:n agendalle sopimattomia sisältöjä. Eikä tässä ole kysymys minun poliittisesta näkemyksestä. Jospa me olemmekin lapsia joita pitääkin opettaa.

  YLE on ollut aina jossakin määrin ”opettaja” jo menneinäkin vuosikymmeninä. ”Ajatusopettajan” rooli on viimeisten vuosien aikana korostunut YLE:ssa. Nyt on mennyt reilu vuosi ettei ole yhtäkään päivää ilman Trump asiaa. Maahanmuuton ”ihanuus” on myös päivttäin asialla. Persut ovat nyt päässeet hieman vähemmällä kun tuli UV. Uusi vaihtoehto ja sen kansanedustajat ovat saanut anteeksi valtamedioilta YLE mukaan lukien ja se on nyt jo hyväksytty ”suvaitsevien, oikeassa olevien” puolueiden joukkoon. Eikö YLE:ssa ole ketään joka katselisi asioita ”organisaatioon kuulumattoman silmin”. Toinen vaihtoehto on se, että sillä ei ole väliä.

  Kustannuspuolelta mieleeni tulee TV2 urheiluagendan järjettömyys. Joku esittikin koko kanavan lopettamista. Kannatan tätä ehdollisesti, siis säästyvät varat tulee käyttää täysimääräisinä YLE veron alentamiseen.

  Kyllä YLE:ssa on paljon hyviäkin asioita, mutta ne eivät ole uutis- ja ajankohtaistoimitukset, valitettavasti.

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   Olen Ylen uutis-ja ajankohtaistoiminnasta blogistin kanssa samaa mieltä Esimerkkinä eurooppaministeri Sampo Tervo on ollut ajankohtaisohjelmien haastateltavana sen kymmenet kerrat. Jälleen toissailtana ja eikö edelleen toimittaja kysynyt Häneltä,eikö ole ristiriitaista, että Hän ehdottaa uutta Eu-äänestystä, vaikka on eurooppaministerinä ja sama vastaus he ovat sitoutuneet hallitusohjelmaan tämän hallituskauden ajan ja mahdollnen äänestys on seuraavien vaalien teema. ja tätä kysyttiin 3-4 kertaa. Sain käsityksen että toimittaja on idiootti. On muitakn samantapaisia tahtumia, tämä vain jäi sattumalta mieleen
   Itse ehdotin, että jos TV2 pitää pitää hengissä tehtäköön siitä lasten ja urheilu sekä osittan dokumenttikanava. Toimittajat ja muut kulut saadaan puolitettua ja mm urheilussa voidaan kilpailla muustakin kuin takaperinkävelyn ja uppopallon klpailujen näyttämisestä.

 8. avatar saara finni sanoo:

  Tällaisia ohjelmia toivoisin YLEn lähettävän:

  http://www.permanto.fi/web/alfatv/player/vod?assetId=5609528

 9. avatar raiska sanoo:

  Olipa hyvä haastattelu ja vieläpä ajankohtainen!!

Jätä kommentti

css.php