Kuuden euron tarjouspitsa ABCllä

Quatro Stazione, (tonnikala, herkkusieni, katkarapu ja mozzarellajuustotäytteellä) a’la ABC

 

Viime lauantaina, tehtiin emännän kanssa hieman siivoiluhommia ”Jätkänlinnassa” Pestiin ikkunoita ja laiteltiin muutenkin juhlakuntoon, tupaantuliaisia varten.

Ei ollut aikaa laitella sapuskaa, työnlomassa syötiin kevyt kenttä-salaattilounas. Ruokajuomana vettä.

Illalla sitten kun hommat oli hanskassa, emäntä kaivoi jostain käsilaukkunsa kätköistä ABC,n tarjouskupongin, jolla n. 10,50 euron arvoisia pitsoja saisi 6 eurolla /kpl, 2 /kuponki

Ei kun joutsan ABClle hakemaan kahta pitsaa.

Päädyimme tilaamaan Quatro Stazioni pitsat, (Tonnikalaa, herkkusieniä, katkarapuja ja mozzarellajuustoa) ja tietenkin tomaattikastiketta jne, mitä nyt pitsaan aina kuuluukin.

N. puolen tunnin odottelun jälkeen tyttö toi kahteen ruskeaan pahvilaatikkoon pakatut pitsat ja pahoitteli siinä samalla että ”valitettavasti katkaravut olivat loppu, mutta hepä hoksasivat ihan itse lisätä hieman enemmä tonnikalaa”. No mikäs siinä sattuuhan sitä.. vaikka olisihan sitä tietysti voinut kysäistä josko jokin muu täyte kelpaisi tilalle?

Mutta ilm. kesäduunarin älykkyysosamäärät evät tue ajattelukykyä..

Kotona kun avasimme pakkaukset, oli pettymys jonkinmoinen.

Olihan se taikinapala itsessään kohtalaisen suuri, no tomaattikastiketta oli varmaan sivelty pensselillä pikkuisen reunoille, mutta keskustassa oli vain pelkkää taikinaa. Tonnikalaa oli reippaasti laitettu, varmaan aivan tuplamäärä normaaliin verraten, samoin pienenpieniä herkkusienen palasia, mutta siinäpä ne sitten ne täytteet olivatkin.

No sehän me jo tiedettiin että katkaravut olivat loppu, mutta kun se Mozzarellakin taisi myös olla loppu tai sitten se oli kiireessä unohtunut pois.

Ja mitä nyt mausteisiin tulee, niin eipä nekään kuudeneuron pitsaan kuuluneet näemmä?

No onneksi meillä nyt sattui olemaan kotona juustoa, raastin ja sitä katkarapuakin sekä myöskin pitsamausteita, niin saimme kuin saimmekin tuunattua pitsan kotikutoisesti sellaiseksi kuin sen olisi pitänyt olla jo ostettaessa!

Mutta kuinkas sen asian kanssa olikaan, eikös se ollut vähäsen aikaa sitten sellainen juttu lehdessä, että kaikki kuuden euron pitsoja myyvät yritykset pitää ilmoittaa poliisille?

No tässähän olisi ilmoituksen paikka.

Suoranaista kusetustahan tuollainen tarjouspitsa on, mutta toisaalta, kaikki kaupankäyntihän perustuu aina, pieneen kusetukseen, joskus jopa hieman isompaankin.

Mitä mä olen näissä maahanmuuttajataustaisten pizzerioissa syönyt pitsoja, niin nehän on sentään reilulla täytteellä olevia, vaikka maksaisivatkin sen maagisen 6 euroa kpl.

Ei tulisi mieleenkään kertoilla niistä poliisille tms.

 

Mutta tulipahan nyt sitten Rotaviruksestakin tutuksi tulleelta Joutsan Lähi-ABCltä, ostetuksi kaksi pitsaa, samalla kaksi kertaa.

Ensimäisen ja viimeisen kerran!

 

Ja vähäsen on ajatus etten taida sieltä ostella mitään muutakaan, en edes bensiiniä.

 

Halvalla kun ei saa näemmä sittenkään hyvää, ainakaan kaikkialla…

 

Että Sikäli.

 

13 kommenttia artikkeliin “Kuuden euron tarjouspitsa ABCllä”
 1. avatar Lauri sanoo:

  Ja täällähän sitä pettymystään pitsaan kannattaakin huudella, aivan tuuleen huutaisi . Näihin pitsatekeleisiin voisi tulla muutosta, jos olisi yhteydessä pitsan tekijään tai jopa hänen esimieheen.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   No eikä kö, onhan siitä tuuleen huutamisesta se hyöty kuitenkin että jos joku kyseisestä pitseriasta jotain ostaa, niin avaa sen paketin siinä jo tiskillä, eikä vasta kotona jolloin voi reklamoida samantien!

   Paha se on sitten enää reklaamia väsätä kun on ajanut autolla 100 km jonnekinpäin..

   Niin että tiskillä vaan heti paketti auki ja jos ei näky miellytä, niin vaatikaapa uusiksi vaan!

   Että sikäli…….

 2. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Lähi-abcllä oli ennen oma ravintola. Vaikka sielläkään ei tuotteet mitään kurmeeta olleet , voitti se paikalla nykyään olevan Freston mennen tullen. Saman kiinteistön Nesteen ravintola teki pohjanoteerauksen vuosi sitten, ihmettelimme kuinka niin sitkeät pihvit olivat jostain löytäneetkään. Matkoilla Suomessa ovat parhaiten pärjänneet Shell Simpukka ja Teboil ravintolat.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Mä ainakin yleensä kierrän nää Huoltoasemabaarit sun muut Jaripekat kaukaa, ei ole miellyttävää juoda bensiinin- tai diiselinmakusta kahvia kovaan hintaa jollain huoltamolla.Niinkuin nyt vaikkapa esim. Kangasniemen Teboililla, on niin saatanan pahanmakuista kahvia, että mieluummin koukkaa sen risteyksen ohi kääntäen oikealle mikkelinsuuntaan ja menee sille seuraavale kahviolle asti, josta saa kahvia ja pullaa jotka maistuvat kahville ja pullalle, eikä tarvitse edes itse kantaa astiotakaan takaisin tiskiin….

 3. avatar Antti Sulonen sanoo:

  1950-luvulla lapsuutensa Suomessa viettänyt ja sen ajan suomalaisiin ruokiin tottunut ei pitsoja haistele, maistele eikä ostele. Pitsoja saa myydä vaikka eurolla kappale, ei hetkauta.

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   En minäkään mikään pitzanystävä ole, joskus töissä oikein käänsi kun työkaverilla oli 3 ”roiskeläppää” eväänä, no kukin tyylillään. Itse yllätyin meille haettiin muutama viikko sitten Lammin vanhemmasta pizerista pitsa, otin poikkeuksellisesti palan, oli yllättävän hyvän makuinen.

   • avatar Erkki Strömberg sanoo:

    Kiinnitin huomioni tuohon ”Lammin vanempi pitseria”. Missähän sijaitsee se nuorempi?
    Tiedosta kiitollinen, ihan vertailun vuoksi!

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   No en mäkään vehnäjauhopullalevyn päälle levitellystä koiranoksennuksesta erityisemmin välitä, mutta onhan se silloin ihan jee, jee… mahantäytettä kun ei enää jaksa tehdä, oikeaa ruokaa itse!

   Nenästä kahdella sormella kiinni ja ääntä kohti, kylhän sitä syö.. mutta sitten ulos kakkiminen tekeekin kipiää, kun ei ole kuituja seassa…..

   Että Sikäli….

 4. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Onhan sentään pitsa ostajansa löytänyt, ihan omantasoisensa!

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Heh-heh hee.. Lintupöntön omasta pästään tehnyt ”mies” se taas viisastelee.?.
   Vaan jos kilpasille lähdetään, niin väitänpä että samassa ajassa mä, teen paremman pitsan kuin sä,. keität vettä…
   Mitä on uskomista sun ex naisystäväsi juttuihin.. niin ethän sä osaa edes keittää vettä, naisen piti keittää vesi jonka sä sitten lämmitit mikrossa….

   No jjoooooooo….

 5. avatar Antti Sulonen sanoo:

  Lueskelin aikani kuluksi nuo kommentoinnit, taisivat mennä saivarteluksi ja henkilökohtaisuuksiin, mikäli oikein ymmärsin lukemani.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Näinhän siinä usein käy, mutt mitäpä siitä?

   Kuitenkin Jätkänlinna täytti tänään 100v. ja Jätkä ite 60. Harmi ettette väittelyltänne kerenneet kahville ja konjakille,…, joka onkin ainoaa teknistä tuotetta jota Ranskasta kannattaa Suomeen hankkia, eikä sitäkään Renault merkkisenä….

   Vaikka tosinpa, sain muutaman putelin Renault-Konjakkia, ja täytyypä todeta;

   ”Ei hattumpaa, ei hattumpaa, jellonaksi minäkin sitä ensin luulin!”

   Että Sikäli………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….!

   Että Sikäli

 6. Kappasvaan, joku muukin on huomannut että ABCllä myydään,… no pelkkää ”sitä itteään”? Nimenomaan siis JOUTSAN ABCllä!
  http://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005364370.html

Jätä kommentti

css.php